top of page
ödül.png

BELGOROD KUKLA FESTİVALİ 

'EN İYİ OYUNCU’

ÖDÜLÜ

HALUK YÜCE

ödül.png
ödül.png

ANKARA SANAT KURUMU

‘EN İYİ YAPIM'

ÖDÜLÜ’

ödül.png
karagöz cadılar.jpg

KARAGÖZ CADILAR VE HİNT FAKİRİ

Zenne ve Çelebi, cadı çocuklarıdır ve nişanlıdırlar. Aralarında çıkan sürtüşme sonucu annelerinden cadılık hünerlerini kullanarak nişanlılarına ceza vermelerini isterler. Bu arada Karagöz de bu cadı cezalarına şahit olur, nişanlılarla alay eder. Her ne kadar Hacivat kendisini uyarmış olsa da Karagöz söz dinlemez ve o da cadılardan nasibini alır.

 

Klasik ve fantastik bir Karagöz oyunu olan ‘Karagöz Cadılar ve Hint Fakiri’ 3 bölümden oluşuyor: Hayal perdesinde oynanan Karagöz Cadılar ve sahne önünde oynanan jonglörlük ve ipli kukla gösterisi.

 

ABD’de ‘kukla tiyatrosu’ üzerine yüksek lisans eğitimi görmüş olan Haluk Yüce (Hayali Yüce Ali) Hayali Küçük Ali geleneğinden gelen bir Karagöz Ustası. ‘Karagöz Cadılar ve Hint Fakiri’, yurt dışında ABD, Almanya, Hindistan, Pakistan, Mısır, Singapur, Güney Kore, Moldova ve Rusya gibi çok sayıda ülkedeki festivallerde sergilenmiş bir oyundur.

Öykü: Anonim

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)

Yardak: Marina Yüce

iyi ki doğdun karagöz.jpg

İYİ Kİ DOĞDUN KARAGÖZ

Hacivat Karagöze güzel bir haber getirir: Çelebi oğlunun doğum günü için "eğlenceli bir adem" arıyormuş. İşsiz olan Karagöz bu eğlenceli kişiyi bulup getirirse para kazanmış olur. Karagöz yola koyulur ve bu arayış sırasında farklı karakterlerle komik durumlara düşer. 

Yazan: Ahmet Önel

Müzik: Nedim Yıldız

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)

Yardaklar: Marina Yüce, Savaş Bayram

KaragözCevizArkadaşım_Afiş-40X60_küçük.jpg

KARAGÖZ CEVİZ ARKADAŞIM

Dünyanın hali hal değil, sorunlar büyüktür. Hacivat, Karagöz'den yardım ister. Su sorunuyla ilgili  insanları bilgilendirmek gerekmektedir der. Karagöz çocuklarını uyuttuktan sonra işe koyulacaktır ama o da çocuklarla birlikte uyuya kalır. Ceviz Ağacı Karagöz'ün rüyasına girer ve kendisinden su ister. Karagöz bu soruna kısa sürede çözüm bulmak zorundadır.

Yazan: Samet Karadeniz

Müzik: Nedim Yıldız

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)

Yardaklar: Savaş Bayram, Şirin Ceylan Özen

KRG-ŞİŞE-AVCISI---Küçük.jpg

KARAGÖZ ŞİŞE AVCISI

Karagöz’ün işsizliğine Hacivat bir çözüm bulmuştur. Eğer Karagöz geri dönüşüm yapılmak üzere yüz pet şişe toplarsa Narçin Çelebi ona iş verecektir. Bu şişeleri toplamakta epey zorlanır. Özellikle de doksan sekiz'den sonraki iki şişeyi bulmaya çalışırken bazen trajikomik durumlara düşer. 

Yazan: Ahmet  Önel

Müzik: Nedim Yıldız, Haluk Yüce

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)

Yardak: Savaş Bayram

Karagöz-Kültürel_600x800.png

KARAGÖZ ve YÜZSÜZ DELİ HIRSIZ

Hacivat her zamanki gibi işsiz olan Karagöz’ü akşamın geç saatinde uyandırır. Karagöz sinirlenir fakat Hacivat’ın ona iş bulduğunu öğrenince sakinleşir. Hüsmen Ağa tavuk çiftliğine bir gece bekçisi aramaktadır. Bu önemli bir iştir çünkü çiftliğin hemen yanındaki tarlada tarihi eserler bulunmuştur ve orada kazı yapılmaktadır. Bu nedenle çevrede çok fazla yabancı kişiler görülmektedir. Bu kişiler tarihi eser kaçakçılarıdır. Bu nedenle Müze Müdiresi Müzeyyen Hanım Karagözden bu kaçakçıları yakalamak için yardım ister. Karagöz için bu heyecanlı ve önemli bir görevdir.

Bu oyun T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle tarihi eserlerin korunması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmıştır. 

Yazan: Ahmet Önel, Haluk Yüce, Samet Karadeniz​

Yöneten: Haluk Yüce​

Müzik: Nedim Yıldız​

Tasvir Tasarımı: Tuncay Tanboğa, Haluk Yüce, Ayşe Keskin Uysal​

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)​

Yardaklar: Marina Yüce, Şirin Ceylan Özen, Hami Mavrigan, Savaş Bayram

Karagöz Noel Baba.png

KARAGÖZ NOEL BABA

Yılın son günü yine işsiz olan Karagöz'e ''Noel Baba'' olma işi bulur. Çelebi'nin oğlunun yeni yıl hediyesini, Zenne'nin yeğenlerinin ve Laz Dursun'un çocuklarının hediyelerini de Karagöz verecektir.
Karagöz nasıl bir Noel Baba olabilecek, hediye torbasını kaçıran köpek onu geri verecek mi, birlikte göreceğiz.

Yazan: Ahmet Önel

Yöneten: Haluk Yüce​

Müzik: Nedim Yıldız​

Karagöz Ustası: Hayali Yüce Ali (Haluk Yüce)​

Yardak: Savaş Bayram

ödül.png

ASSITEJ

(ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI BİRLİĞİ)

VE SAHNE DERGİSİ 

‘EN İYİ METİN’

ÖDÜLÜ

(YAZAR AHMET ÖNEL)

ödül.png
ödül.png

ASSITEJ

(ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI BİRLİĞİ)

VE SAHNE DERGİSİ 

‘EN İYİ REJİ’

ÖDÜLÜ

(HALUK YÜCE)

ödül.png
hezarfen afis ödülü.jpg

UÇMAK ÖZGÜRLÜKTÜR

Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçmak için çalışmaları Leonardo Da Vinci’nin çizimlerinden de yararlanarak sürmektedir. O bu hayalini gerçekleştirme çabasındayken çevresinde onu destekleyen kimse yoktur. Halk onun cambazlık gösterisi yapacağını, amacının halkı eğlendirmek olduğunu düşünmektedir. Sarayda Hezarfen’in uçma planı duyulmuş, önce yasaklanmak istenmiş, ama vezirin çabasıyla, nasıl olsa başaramaz, yere çakılır ölür, uçmasına izin verilmiştir. Hezarfen karşısına çıkan zorlukları kendisinden önce bilim adamlarının çalışmalarından cesaret alarak sürdürür. Hatta yorgun ve kendisini yalnız hissettiği bir gece rüyasında Galileo’yu görür ve Galileo onu cesaretlendirir. Ailesinin de karşı çıkmasına rağmen Hezarfen çalışmalarına devam eder ve yaptığı kanatlarla tüm halkın karşısında uçuşunu gerçekleştirir.

Yazan: Ahmet Önel

Yöneten: Haluk Yüce

Kukla ve Sahne Tasarımı: Haluk Yüce

Kukla Yapımı: Haluk Yüce, Savaş Bayram

Oynayanlar: Haluk Yüce, Marina Yüce

Asistan: Savaş Bayram

Rüya Seslendirme: Genco Erkal

İbiş-adında-bir-ibiş_küçük.jpg

İBİŞ ADINDA BİR İBİŞ

Oyun başlarken sahnede iki valiz ve bir oyuncu vardır. Oyuncu ve seyirciler bir tiyatrocunun valizinde neler olabileceği üzerine sohbet ederken yavaş yavaş sahne kurulur ve ortaya kuklalar çıkar... Sahne hazır ama şunu öğreniyoruz ki İbiş gelmemiş! Sadece giysileri vardır. Peki oyun nasıl oynanacak ve İbiş kim olacak ve öykü nasıl devam edecek? Bu bir merak sorusu...

Yazan: Haluk Yüce

Yöneten: Haluk Yüce

Müzik: Haluk Yüce, Can Simer

Kukla ve Sahne Tasarımı: Haluk Yüce

Kukla Yapımı: Haluk Yüce

Oynayan: Haluk Yüce 

Uçtu-uçtu-öykü-uçtu-küçük.jpg

UÇTU UÇTU ÖYKÜ UÇTU

İki gezgin ülkeden ülkeye dolaşarak çocuklara öyküler anlatmaktadır. Estepeta ise, gittikleri ülkelerden birinin kralıdır. Gezgin öykücüler çocukların ilgisini kendilerine çektiği için çok sinirlenir ve Öykücü Özgür’ü zindana atar. Ama kralın kızı Cankız da öyküleri çok sevmiştir ve babasına öykücüyü özgür bırakması için yalvarır. Kral Estepeta kabul eder, ama bazı şartları vardır…

Öykü: Ahmet Önel
Uyarlayan: Ahmet Önel , Haluk Yüce

Yöneten: Haluk Yüce
Müz
ik: Nedim Yıldız

Kukla ve Sahne Tasarım: Haluk Yüce

Kukla Yapımı: Haluk Yüce

Oynayan: Haluk Yüce

üç öykü üç insan.jpg

ÜÇ ÖYKÜ ÜÇ İNSAN

Oyun üç farklı öyküden oluşmaktadır. Birinci öykü güzel bir çiçek bahçesi olan Kasım Bey'in konukları ve mahallesindeki çocuklar arasında geçmektedir. İkinci öykü kendisini çok beğenen bir kralın resmini yapacak bir ressam arayışı üzerinedir.  Üçüncü öykü ise herkesten en güçlü olduğunu düşünüp herkese meydan okuyan bir silahşörün öyküsüdür. 

Öykü: Ahmet Önel
Uyarlayan: Haluk Yüce

Yöneten: Haluk Yüce

Kukla ve Sahne Tasarım: Haluk Yüce

Oynayan: Haluk Yüce

bottom of page